Oprichting Herstelhuis herstel van vertrouwen en onafhankelijke financiƫle compensatie

mr. Gerrit Hulsbergen en mr. Henk Wim Lijftogt hebben hun jarenlange kennis en ervaring wederom gebundeld en Het Herstelhuis opgericht. Door herstel van vertrouwen en vertrouwelijke onafhankelijke counseling en schadevaststelling zijn (dreigende) conflicten sneller op te lossen of zelfs vroegtijdig te voorkomen. Dit tot grote opluchting van partijen, meer schade en kosten kunnen zo worden beperkt en men kan snel verder. Bijv. met counseling toegepast in het kader van de Kindertoeslagaffaire.

 

Binnen Het Letselhuis is de versnelde conflictoplossing en preventie inmiddels wel bewezen op letselschadegebied bijv. in complexe en of langlopende ondernemerszaken met grote belangen na een ongeval. Waar partijen aanvankelijk verdeeld waren en de rechter wilden consulteren - of dat al deden - blijken deze zaken in 90%  toch minnelijk te schikken onder neutrale deskundige begeleiding. Achteraf gemeten tot grote tevredenheid van de deelnemers die een punt konden zetten, nauw betrokken waren bij het vinden van de oplossing en zo echt verder konden met hun leven.

Hoog tijd nu dus omdat te verbreden naar andere rechtsgebieden waar daar dringend behoefte aan blijkt te bestaan met een focus op herstel van vertrouwen en financiële compensatie gecombineerd met vakkundig onafhankelijk advies binnen een vertrouwelijke setting zoals  bijv. in het kader van de kinderopvangtoeslagaffaire of bij geschillen in samenwerking.

Een vertrouwelijk gesprek met Het Herstelhuis wordt door het Ministerie van Financiën dan ook gefaciliteerd na het ontstaan van een impasse in de schadevaststelling in het kader van de kindertoeslagaffaire om via de regieroute met een vaststellingsovereenkomst een snelle definitieve schikking  (binnen een maand na overleg) te kunnen beproeven. Lukt dat niet dan worden door hen geen rechten verspeeld en staat de bezwaar en beroepsroute gewoon verder voor hen open met desgewenst toetsing door een rechter.

De positieve ervaring met conflictoplossing binnen de letselschadewereld in langlopende en zeer complexe zaken binnen de mediation kamer van Het Letselhuis gaf Gerrit en Henk Wim  de overtuiging dat door de mens centraal te stellen en te houden met verstand van zaken conflicten sneller dan nu op te lossen zijn, ook ondermeer op Kindertoeslagengebied of geschillen in samenwerking / maatschappen.

Partijen moet zijn voorzien van deskundige hulp en actief betrokken worden in de bespreking en oplossing van hun problemen die zij vertrouwelijk kunnen bespreken met een onafhankelijk counseler met verstand van zaken.

Partijen worden daarmee onderdeel van de oplossing en complexe zaken blijken anders dan aanvankelijk gedacht toch vaak binnen enkele weken buitenrechte te kunnen worden opgelost tot grote tevredenheid van partijen.

Meer en bijzondere initiatieven  van Het Herstelhuis staan binnen afzienbare tijd op stapel met bijv. de vroegtijdige onderkenning van werkgerelateerde stress en het voorkomen / onderkennen / beperken van verzuim op grond van een unieke wetenschappelijke benadering en daartoe ontwikkelde en door Het Herstelhuis gebruikte digitale tool.

Voor meer informatie zie https://herstelhuis.nl

 

25-september-2023

Het Letselhuis

Het Letselhuis, de onafhankelijke procesversneller bij letselschade en arbeidsongeschiktheid. Het Letselhuis is gevestigd in een prachtig gerenoveerde villa met rietenkap in het centrum van Ede. Bij Het Letselhuis voelt u zich thuis. Neem gerust eens contact op en vraag wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Letselschade.

Adres gegevens

Postadres: Postbus 8003
6710 AA Ede
Bezoek adres: Stationsweg 96
6711 PW Ede
KvK: 59344563
BTW nr: NL853432557B01